X
Icon 1 Онлайн запис
Icon 2 Зворотній дзвінок
Icon 3 Консультація онлайн
Icon 4 Результати аналізів
Icon Map Контакти
uk
Icon 1
Онлайн запис
Icon 2
Зворотній дзвінок
Консультація онлайн
Icon 4
Результати аналізів
Icon Map
Вишневе, вул.
Святошинська, 27-А
Вишневе, вул.
Лесі Українки 74-в

Адреса підрозділів та графік роботи
Адреса підрозділів
Графік роботи
Лікувально-профілактичний підрозділ
Вишневе, вул. Святошинська, 27-А
з 1 серпня:
Пн — Сб: з 08-00 до 20-00,
Нд: з 9-00 до 16-00
Амбулаторія з малою операційною
Вишневе, вул. Лесі Українки 74-в
з 1 серпня:
Пн — Сб: з 08-00 до 20-00,
Нд: з 9-00 до 16-00

Для оформлення запису онлайн обов'язково вкажіть свої ПІБ та телефон!

Додаткова інформація

Для запиту зворотньго дзвінка обов'язково вкажіть свої ПІБ та телефон!

Якщо ви не отримали результати аналізів зробіть повторний запит заповнивши форму вказав свої ПІБ та Email на який їх вислати.

Варикозне розширення вен – це одне з найбільш поширених у всьому світі захворювань. За статистикою від нього страждає кожен третій чоловік і більше половини жінок старше 40-45 років. Причиною патологічного зміни судин може стати як слабкість венозних стінок, так і недостатність клапанного апарату. Причому і в тому і в іншому випадку найбільш ефективним способом лікування залишається операція на ногах від варикозу.
При цьому захворюванні ми рекомендуємо записатися на консультацію до фахівця клініки, який комплексно оцінить стан вашого здоров’я, призначить необхідні діагностичні процедури, запропонує індивідуальну методику подальшого лікування, і в залежності від тяжкості захворювання запропонує вам такі медичні послуги:

Розглянемо докладніше то, як розвивається захворювання.
Отже:
• Слабкість венозних стінок може бути як вродженою, так і набутою. У першому випадку вона найчастіше викликається генетичними причинами, у другому, може бути наслідком травм, вікових змін і т.д. Стінки венозних судин спочатку тонше стінок артерій. Вони майже не мають м’язового шару і не здатні самостійно перекачувати кров до серця. Під час руху (ходьба, біг підтюпцем і т.д.) скорочення литкових м’язів передається судинах і під їх впливом венозна кров піднімається вгору. При малорухливому способі життя цього не відбувається, і кров починає застоюватися в ногах. Венозний тиск збільшується, як наслідок стінки судин розширюються і видозмінюються. Поступово вони втрачають еластичність, а разом з нею і здатність скорочуватися. На ногах з’являються болючі ущільнення, випирають вени і вузли.
• Недостатність венозних клапанів також може бути спадковою або набутою. Але і в тому і в іншому випадку захворювання розвивається однаково. У нормі клапани пропускають кров тільки в одному напрямку – до серця. При різних дисфункціях клапанного апарату кровотік порушується, і кров починає рухатися не тільки вгору, але і вниз. В результаті цього в ногах виникають застійні явища, і венозний тиск зростає. Під його дією судини починають розширюватися, і клапани вже не можуть повністю перекрити вену. Виникає своєрідне замкнуте коло, розірвати яке без допомоги фахівців вже неможливо.
Виявили перераховані симптоми?
Вам потрібно записатися на прийом

Метод лікування варикозу залежить від стадії розвитку захворювання. Однак слід знати, що консервативна терапія ефективна тільки на початковому етапі, коли хвороба не має яскраво виражених симптомів. В інших випадках пацієнтам показана операція з видалення варикозу. На сьогоднішній день існує декілька методів хірургічного втручання. При цьому конкретна техніка підбирається лікарем індивідуально, після консультації та обстеження.
Методики проведення операцій при варикозі

1. Склеротерапія. Дана техніка видалення варикозу відрізняється мінімальною травматичністю, тому не вважається повноцінною операцією. Тим не менш, вона досить ефективна, в тому числі на пізніх стадіях розвитку хвороби. Суть методу полягає в наступному: через невеликі проколи під УЗ-контролем хірург вводить в патологічно змінену вену спеціальну речовину – склерозант. Розчин склеює вену зсередини і тим самим виключає її із загального кровотоку. У переважній більшості випадків втручання виконується в амбулаторному порядку під місцевою анестезією.
2. Ендовазальна лазерна коагуляція вен (ЕВЛК) – сучасний метод лікування варикозних розширених вен нижніх кінцівок і трофічних венозних виразок. ЕВЛК – метод облітерації (закриття) підшкірних вен шляхом внутрішньосудинного термічного впливу лазерним випромінюванням. Технологія нового методу полягає у веденні через пункцію голкою лазерного світловоду в просвіт варикозно трансформованої вени, проведенні його на всю довжину судини і подальшої коагуляції на всьому протязі. Маніпуляція виконується під постійним УЗ контролем. Метою ЕВЛК є фіброзна трансформація вен, що призводить до стійкого виключення їх з патологічного кровотоку.
ЕВЛК використовується як самостійний метод лікування варикозу, так і в поєднанні з іншими методами хірургічного лікування Всі маніпуляції проводяться під місцевою анестезією, тому пацієнт не відчуває болю або дискомфорту. Відразу по завершенні процедури на місце проколу накладається пов’язка. Крім того, при необхідності лікар може порекомендувати носіння компресійного білизни. Період відновлення працездатності після даної операції при варикозі становить 1-2 дня, а повне загоєння відбувається протягом 10-14 днів.
3. Флебектомія. Це повноцінна хірургічна операція на ногах від варикозу. Показанням до її проведення є виражене розширення вен, погано піддається малоінвазивному лікуванню. Втручання проводиться в умовах стаціонару і вимагає цілодобового спостереження лікаря протягом 1-2 діб. Флебектомія виконується під спинномозковою анестезією. Під час операції хірург виконує невеликий розріз в паховій області і вводить в нього спеціальний зонд, призначений для механічного видалення зміненої вени. Після вилучення судини і інструментів рана зашивається і через кілька місяців рубець майже повністю розсмоктується. Шви знімаються амбулаторно на 7-10 день після операції.
4. Мініфлебектомія. Аналог класичної флебектоміі, з тією лише різницею, що виконується вона не через розрізи, а проколи, що дозволяє досягати хорошого косметичного ефекту і скорочувати реабілітаційний період.
Для досягнення найкращого результату лікар може комбінувати перераховані вище методики, як між собою, так і з консервативними способами лікування варикозу.
У нас є все для підготовки пацієнта до операції (включаючи власну діагностичну лабораторію), сучасна операційна і передове обладнання, а також комфортабельний стаціонар з індивідуальним цілодобовим медичним наглядом. Ми завжди раді надати вам кваліфіковану допомогу і запропонувати адекватне лікування варикозної хвороби!